Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fehér Ferenc verseivel ünnepelték a magyar költészet napját Zentán

2019-04-11
14:34
2019-04-11
18:01
Forrás
Pannon RTV
A magyar költészet napja van. 114 éve ezen a napon született József Attila, aki mindmáig a magyar irodalom egyik legjelentősebb költője. Zentán, a főtéren alkalmi műsort hallhattak az érdeklődők.

A zenepavilon előtt gyülekezőket Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja köszöntötte. Ezt követően Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin, a Mécsvirág együttes tagjai megzenésített Fehér Ferenc-versekkel kedveskedtek a gyülekezőknek. Baráth Hajnal Anna, verséneklő: „Most gondoltunk arra, hogy fiatalok gyűltek itt össze, és én egy olyan verssel indítottam, aminek az a címe, hogy Mindazoknak, mindazoknak, akik mehettek volna, és itt maradtak, akik tesznek ezért a városért.”

Csak ez a hajnali kakasszó a régi, a hallgató járdákat nem ismerem. – Ez Fehér Ferenc Zentai hajnal című versének első két sora, amit a gyülekezők szórólapokon kaptak kézhez, hogy együtt szavalhassák az előadókkal. Varga Nikoletta, tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Többszöri olvasás után személyes asszociációkat is tudtam adni hozzá. Elég személyesnek érzem. A zentai ködös hajnal, a repedezett járda, ez mind közel áll hozzám.”

A Zentai Gimnázium diákjai táncos produkciójukkal zárták a rendezvényt, amely a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ és a BeeHome Közösségi Ház szervezésében valamint a zentai önkormányzat támogatásával jött létre. Máriás Endre, szervező: „Azért hívtuk életre ezt a rendezvényt, mert szerettük volna, ha olyan módon ünnepeljük meg a magyar költészet napját, hogy annak mindenki részese lehessen, az általános és középiskolás diákok és a felnőttek is, akik szeretik a verseket.”

Jövőre várhatóan egy még élő, vajdasági származású költő verseiből készítenek majd hasonló összeállítást a magyar költészet napja alkalmából Zentán - hangzott el az eseményen.

Zenta
magyar költészet napja
Perpauer Attila
Máriás Endre

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.