Ugrás a tartalomra

Félelem és reszketés Szabadkán

2023.12.20
12:40
2023.12.20
17:12
Forrás
Pannon RTV
Humor, akció, romantika, ármány és még sok más izgalmas fordulat is megjelenik a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház új darabjában, a Félelem és reszketés Szabadkán című előadásban.

A színpadi mű főként a fiataloknak szól, és kábítószer-ellenes üzenetet hordoz.

Egy előadás, ahol egyszerre megjelenik Csáth Géza elnéptelenedett szülővárosának disztópikus jövőképe, Szabadka egyes ismert személyei, az amerikai énekesnő, Miley Cyrus karaktere, de még Pókember is? A humoros és fordulatos darabban Búbos Dávidot egyik főszereplőként láthatjuk majd a színpadon.

„Belenyugodtunk abba, hogy mik történnek körülöttünk és már nem akarunk harcolni a igazságért, a jóért, hanem inkább elmenekülünk az alkoholizmusba vagy a drogozásba. Ebből próbál a két főszereplő valahogy kilépni, változtatni a rendszeren, a maga módján.”

Az előadás humoros hangvétele ellenére fontos mondanivalót tartogat a nézők számára.

Pálfi Ervin, színész: „Ebben a szövegben nagyon sok olyan konkrét problémát pendít meg a szerző, a Borisz, ami szerintem kifejezetten fontos itt a térségünkben. Eleve egy elnéptelenedő Szabadkán játszódik, és látjuk a demográfiai adatokat. Nem akarok komoly vizekre evezni, de ezek tények. A tények a legmakacsabb dolgok a világon. Akkor a térségre jellemző szuicid hajlamok, amik szintén megjelenik a darabban. A fiatalok érdektelensége.”

A félelem és reszketés című képregény-drámát 2017-ben írta meg a szerző és rendező, Kucsov Borisz.

„Disztópikus történet, tehát a jövőben játszódik. Elképzeljük, hogy már egy elnéptelenedett Szabadkán vagyunk, ahol kevesen élnek. A két főhősünk azért küzd, hogy megmentse a várost a rátelepedett gonosztól. Tehát tipikusan akciófilmes történetről van szó.”

A színdarab bemutatója december 28-án lesz, majd január 25-én nézhetik meg ismét az érdeklődők a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Félelem és reszketés Szabadkán
előadás
Kosztolányi Dezső Színház

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.