Ugrás a tartalomra

Fergeteges szatíra a szombaton bemutatott Nézőművészeti főiskola

2019.01.20
09:57
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Valódi főiskolai oktatás, ahol Mészáros Gábor, Kucsov Borisz és Mess Attila vezetik be a nézőket a nézőművészet tudományába. Az előadást Urbán András rendezésében szombaton mutatták be Szabadkán.

A Kosztolányi Dezső Színház háromszereplős abszurd játéka egy lehetséges jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba, az intézményeket bezárták, mert a nézők - a színészekkel történő sorozatos konfliktus után - elszoktak onnan. A kormány elhatározza: A nézőket ki kell nevelni! Tasnádi István darabja, a Nézőművészeti főiskola fergeteges szatíra.

Tasnádi István, író: „Még a hatása alatt vagyok, hiszen pár perce lett vége ay előadásnak. Nagyon jó volt, hogy egyedi volt. Bátran nyúltak a szöveghez, a lényeg megmaradt, sőt azt gondolom, hogy tettek róla, hogy itt és most érvényes legyen.”

Az előadás valódi főiskolai oktatás, ahol Mészáros Gábor, Kucsov Borisz és Mess Attila vezetik be a nézőket a nézőművészet tudományába. Mess Attila, színész: „Urbán nem elégszik meg azzal, hogy egy kikacsintós komédiát csináljunk, és ennek nagyon örülök. Próbán egyszer mondta, hogy Attila, nem a nyolc évvel ezelőtti Mess Attilát akarom itt látni, hanem azt, amelyik tovább lép. Aki nem úgy komédiázik, mint ahogyan azt a Charlie nénjében tette, hanem egészen más módon.”

Urbán András szerint a darab szórakoztató alternatív társadalomkritika. „Mi a nevetésről beszélünk, komédiáról, de végülis nem ez a fontos, hanem az öröm. Valami öröm, ami létre jön úgy a színpadon, lent, közösen egy adott közösségben. Mondhatjuk, hogy az a színházi előadás, vagy az a színház. Én ebben mondjuk nyomulok, és inkább erről szól, igen.”

A remek komédia görbe tükröt tart elénk, sőt az interaktív darab a nézőket is megdolgoztatja.

Nézőművészeti Főiskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.