Ugrás a tartalomra

A fiatal Andrej Balaž szólistaként lépett fel

2024.02.21
09:44
2024.02.21
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Városházán adott koncertet a Szabadkai Szimfonikus Zenekar a Szabadkai Népszínház szervezésében.

Sibelius, Prokofjev és Dvořák művei csendültek fel kedd este a Szabadkai Városházán, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hangversenyén. A koncert a Szabadkai Népszínház szervezésében valósult meg.

A klasszikus zene gyöngyszemei csendültek fel a Szabadkai Népszínház által szervezett koncerten. A Szabadkai Szimfonikus Zenekar mellett vendégelőadók is színpadra léptek. Andrej Bursać karmester már korábban is fellépett Szabadkán, ám ez az első közös produkciója a Szabadkai Szimfonikus Zenekarral. „A próbák nagyon intenzívek és nagyon jók voltak. Nagyon élveztem a közös munkát a Szabadkai Szimfonikus Zenekarral. Ha van egy nagyon jó szakembercsoport, akkor ez egyszerű. Nagyon könnyen megértjük egymást, és nagyon könnyen kitaláljuk a megfelelő zenei megoldásokat. Az elégedettség pedig kölcsönös.”

A mindössze húszéves Andrej Balaž szólistaként lépett este színpadra. „Nagyon sok fellépésem volt, keményen próbálkoztam, sokat dolgoztam. Ezért nagyon hálás vagyok, hogy ma este a Szabadkai Szimfonikus Zenekarral felléphetek mint szólista. Ennek a zenekarnak a tagja vagyok én is, és ezért nagyon örülök, hogy ma este, mondhatni a barátaimmal és kollégáimmal együtt, lépek fel.”

A Szabadkai Népszínház ettől az évadtól újításokkal készül a színház és a művészet kedvelőinek. Miloš Nikolić, igazgató, Szabadkai Népszínház: „Gyakorlatilag mától kibővítettük a programunkat. Ettől az évadtól a Szabadkai Népszínházban már nem csak dráma van, hanem a Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertje is és a balett is, amely vendégeskedik majd. Tehát egy-egy dráma mellett nyolc szimfonikus koncertünk, négy balettünk lesz, amit mondtam is, ami igazából az én kezdeményezésem volt. Nagyon hálás vagyok a tartománynak és Szabadka városának, hogy meghallgattak.”

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar következő ilyen jellegű koncertje március 7-én lesz.

Andrej Balaž
Szabadkai Szimfonikus Zenekar
Miloš Nikolić
Andrej Bursać
Szabadka

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.