Ugrás a tartalomra

A fiatal Andrej Balaž szólistaként lépett fel

2024.02.21
09:44
2024.02.21
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Városházán adott koncertet a Szabadkai Szimfonikus Zenekar a Szabadkai Népszínház szervezésében.

Sibelius, Prokofjev és Dvořák művei csendültek fel kedd este a Szabadkai Városházán, a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hangversenyén. A koncert a Szabadkai Népszínház szervezésében valósult meg.

A klasszikus zene gyöngyszemei csendültek fel a Szabadkai Népszínház által szervezett koncerten. A Szabadkai Szimfonikus Zenekar mellett vendégelőadók is színpadra léptek. Andrej Bursać karmester már korábban is fellépett Szabadkán, ám ez az első közös produkciója a Szabadkai Szimfonikus Zenekarral. „A próbák nagyon intenzívek és nagyon jók voltak. Nagyon élveztem a közös munkát a Szabadkai Szimfonikus Zenekarral. Ha van egy nagyon jó szakembercsoport, akkor ez egyszerű. Nagyon könnyen megértjük egymást, és nagyon könnyen kitaláljuk a megfelelő zenei megoldásokat. Az elégedettség pedig kölcsönös.”

A mindössze húszéves Andrej Balaž szólistaként lépett este színpadra. „Nagyon sok fellépésem volt, keményen próbálkoztam, sokat dolgoztam. Ezért nagyon hálás vagyok, hogy ma este a Szabadkai Szimfonikus Zenekarral felléphetek mint szólista. Ennek a zenekarnak a tagja vagyok én is, és ezért nagyon örülök, hogy ma este, mondhatni a barátaimmal és kollégáimmal együtt, lépek fel.”

A Szabadkai Népszínház ettől az évadtól újításokkal készül a színház és a művészet kedvelőinek. Miloš Nikolić, igazgató, Szabadkai Népszínház: „Gyakorlatilag mától kibővítettük a programunkat. Ettől az évadtól a Szabadkai Népszínházban már nem csak dráma van, hanem a Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertje is és a balett is, amely vendégeskedik majd. Tehát egy-egy dráma mellett nyolc szimfonikus koncertünk, négy balettünk lesz, amit mondtam is, ami igazából az én kezdeményezésem volt. Nagyon hálás vagyok a tartománynak és Szabadka városának, hogy meghallgattak.”

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar következő ilyen jellegű koncertje március 7-én lesz.

Andrej Balaž
Szabadkai Szimfonikus Zenekar
Miloš Nikolić
Andrej Bursać
Szabadka

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.