Ugrás a tartalomra

Filharmonia koncert szerdán Szabadkán

2023.09.26
11:58
2023.09.26
16:43
Forrás
Pannon RTV
Chopin, Beethoven és Liszt dallamai is felcsendülnek szerdán a Szabadkai Városházán.

A zongorabillentyűket az angliai Vincent Ling szólaltatja meg, aki Európa-szerte ismert. Az előadás a Szabadkai Filmharmónia idei koncertsorozatának első programja, amelyet a korábban bejelentett holnapi nap helyett, pénteken 18 órakor tartanak. A Szabadkai Filharmónia célja, hogy a fiatalokat is bevonzza a klasszikus zene világába.

Zsiga Pál, elnök, Szabadkai Filmharmónia: „Egy nagyon híres, Európa-szerte híres fiatal zongoraművész fog jönni hozzánk Angliából. Vincent Lingnek hívják az úriembert, több nemzetközi verseny első díjasa. A Szabadkai Filharmónia mindig arra törekedett, hogy a fiatal és tehetséges kollégákat, zenészeket valahogy összekösse Szabadkával vagy magával a zenekarral, és ennek már 115 éve. A Szabadkai Filmharmónia az idén ünnepli a 115 éves évfordulóját.”

Szabadka
Szabadkai Filharmónia
koncert
Zsiga Pál

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.