Ugrás a tartalomra

Folyamtánc

2023.05.19
11:13
2023.05.19
16:32
Forrás
Pannon RTV
Murányi Sándor Olivér író, lovas zarándok tartott könyvbemutatót csütörtök este Tóthfaluban.

Az erdélyi származású író Folyamtánc című regényét érkezett bemutatni, de mesélt az életéről, az állatok iránti szeretetéről és lovas zarándoklatáról is. 

Tóthfaluba az erdélyi Murányi Sándor Olivér író Fehér Márta újságíró meghívására érkezett: „Elsősorban zarándokként hívtam meg, aki ott lehetett a pápai szentmisén, és aki lovagolt a békéért. A Facebook oldalon, Böjte Csaba ferences testvér oldalán figyeltem fel rá, mint zarándokra és rögtön írtam Csaba testvérnek, aki készségesen megadta az elérhetőségét, Murányi Sándor Olivér pedig olyan természetesen válaszolt minden kérdésemre, hogy eljönne-e Tóthfaluba, innentől kezdve nagyon egyszerű volt a dolgom.”

Murányi több mint 500 kilométert tett meg lóháton Lengyelországból Magyarországra a pápai szentmisére, Böjte Csaba felkérésére. Legfrissebb élményeit is megosztotta a közönséggel, valamint az új kötetéről a Folyamtáncról is beszámolt: „Én ezt úgy szoktam fogalmazni, hogy a hargitai medvék és a dunai harcsák között ingázom jelen pillanatban is. Kétlaki életet élek és egy olyan figurát igyekeztem megalkotni, aki a folyammal barátkozik. Ha megnézzük az irodalmi alkotásokat, akkor ez egy ilyen fő toposz, fő eset, hogy az alkotó megfog egy főhőst és lebegteti az őrültség és a normalitás között.” 

Az erdélyi írótól emellett a medvékkel való viszonyáról, az állatok szeretetéről, valamint az emberek és állatok közötti kapcsolatokról is halhattak az érdeklődők. 

Tóthfalu
Fehér Márta
könyvbemutató
Folyamtánc

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.