Ugrás a tartalomra

Foto-Safari Sándoregyházán

2023.04.24
11:54
2023.04.24
17:25
Forrás
Pannon RTV
Tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Foto-Safari Találkozót Sándoregyházán a helyi Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon és a Dunavac Fotószakcsoport.

Amatőr és profi fényképészek – mintegy kétszázan – bejárták a falut és környékét, lencsevégre véve a természet szépségeit, a falusi embereket. Traktorral – pótkocsin utazva - is bejárhatták a falut, de csónakból is fényképezhettek. Több fiatal először járt Sándoregyházán.

„Inkább lelkesedésből teszem, szeretek csak úgy fotózni pár éve, talán öt-hat éve. Sok analóg képet is készítek, itt az új analóg gépem, és a digitális fényképezővel is.”

A kiállított régi autókat és motorkerékpárokat is le lehetett fotózni. A filmes kellékek gyűjtője Dušan Đukanović is bemutatta régiségeit.

„Vannak darabok a háború előtti, a háborús időszakból, és néhány a háború utánról is, összesen 120-130 darab. Vannak, amelyeket még felújítok, még nem készültek el.”

A Szent Vendel Apát Római Katolikus templom ajtaja is nyitva volt a fotósok számára.

Biszak Zoltán, szervező, a Dunavac Fotószakcsoport elnöke, Sándoregyháza: „A templomokban vastag a fal, és a világosság, mikor átmegy azon a falon, sohasem olyan erős, és nagyon jó portrékat csinálni.”

A fényképészek első találkozóját 2007-ben szervezték meg Sándoregyházán. Most már sok fényképész barátként tér vissza a településre.

Guran Marko, igazgató, Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon, Sándoregyháza: „A falu mindig készen áll, előre tudják, mikor van a Foto-Safari, mindenki készül a fényképezésre. A fűnyírásról látom, szóval mindenki készülődik, nyírja a füvet a ház előtt.”

A sándoregyháziak augusztusban, a Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én egy fényképkiállításon tudják majd visszanézni a róluk készült fotókat.

Foto-Safari
Sándoregyháza
Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon
Dunavac Fotószakcsoport

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.