Ugrás a tartalomra

A Furfang vetélkedő résztvevőit díjazták Magyarkanizsán

2022.05.10
12:18
2022.05.10
19:12
Forrás
Pannon RTV
139 Magyarkanizsa községbeli gyermek kapta meg nyereményét tegnap, akik tavaly részt vettek a település és testvérvárosa, Tata közös adventi játékában. A megmérettetést online formában tartották decemberben.

A játék 24 napig tartott, a képzeletbeli adventi naptár ablakaiban a hétköznapokon feleletválasztós kvízkérdések, szombatonként kreatív feladatok, vasárnaponként pedig az ünnepi készülődéshez illő zene várta a játékosokat.

Bohata Bence, Horgos: „A testvérem és én is részt vettünk a játékban. Nekem nagyon tetszett ez az adventi játék.”

Vice Dávid, Martonos: „Volt rengeteg kérdés meg ilyenek. Volt karácsonyi megoldás, nehéz volt.”

Tata önkormányzatának már 2020-ban volt egy hasonló kezdeményezése, és tavaly decemberben ismét online játékra hívta testvérvárosait, Magyarkanizsát, Szőgyét és Szovátát – emelte ki Rigó Balázs, a magyarországi Tata alpolgármestere.

„Akkor még egyikünk sem gondolta, hogy ilyen sikeres lesz ez a kezdeményezés, végül is négy ilyen játék volt, amiben innen Magyarkanizsáról 180 gyermek és a családtagjai vettek részt.”

Tata és Magyarkanizsa 10 éve ápol szoros barátságot, amit tartalmas programokkal igyekeznek még szorosabbá tenni.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Úgy gondolom, hogy a testvérvárosi kapcsolatok alapjában véve fontos kapcsolatok, de főleg akkor, ha ezeket úgy tudjuk megtölteni, hogy az intézményeink vagy civil szervezeteink feltöltik tartalommal.”

Az online játékban nem csak az óvodások és az iskolások vettek részt, hanem sikeresen játszottak a Fénybárka napközi védencei is.

Magyarkanizsa
Furfang
Tata
Rigó Balázs
Fejsztámer Róbert

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.