Ugrás a tartalomra

Fúvósokkal hangolódtak a karácsonyra

2018.12.24
11:48
2019.11.27
11:43
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Fúvószenekar lépett fel magyarországi vendégekkel Zentán.

Karácsonyi koncertet adott aranyvasárnap a zentai Művelődési Házban a Zentai Fúvószenekar. A zenekar ünnepi műsorában a hagyományokhoz híven ezúttal is számos közismert dallam csendült fel, sajátos hangszerelésben.

A Zentai Fúvószenekar régi és új tagjai is együtt zenéltek a zenekar hagyományos, aranyvasárnapi hangversenyén. Gordán Blanka, tag, Zenta Város Fúvószenekara: „Én nagyon élvezem, mert át tudom adni azt az örömöt, amit én érzek a közönségnek, és ez számomra egy nagyon jó érzés.”

A Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar néhány tagja 2013 óta rendszeres vendége a Zentai Fúvószenekar különféle koncertjeinek. Fehér Zsigmond is már fellépett így. „A zenének, mint olyannak, már önmagában is közösségformáló, illetve -kovácsoló szerepe van. Azt kell mondanom, hogy nagyon jó barátságok szövődtek, nagyon jól érezzük magunkat Zentán, jól érezzük magunkat egymás zenei közösségében.”

Masa Tibor, a Zentai Fúvószenekar karmestere tizedik éve vezényel a zenekarnak. „Egy csodálatos, fantasztikus érzés, tehát a fúvósoknak van egy külön varázsa, picit más, mint egy szimfonikus zenekar, de fantasztikus energiája van.”

A Fúvószenekar karácsonyi koncertje már évtizedes hagyomány a Tisza-menti városban.
Gordán Kolos, elnök, Zenta Város Fúvószenekara: „Mi nem is feladatnak vesszük, nem is kihívásnak, hanem egy úgymond muszájnak, hogy megcsináljuk ezt az egészet, és most már évek óta itt vannak velünk a hajdúböszörményi barátaink, akik segítenek nekünk, színesebbé teszik az egész előadásunkat, és így szép, ahogy van.”

A hagyományos karácsonyi koncert mellett a zenekar május elsején lelkesen ébreszti reggelente a zentai polgárokat, és a városnapi ünnepségsorozat keretében több alkalommal felléptek.

Zentai Fúvószenekar
koncert
karácsony

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.