Ugrás a tartalomra

G. Erdélyi Hermina és Mezei Zoltán az évad legjobb főszereplői a szakmai zsűri szerint (videó)

2017.06.16
06:28
Csütörtök este tartotta évadzáró műsorát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Csütörtök este tartotta évadzáró műsorát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A Prah című előadás után kiosztották a legjobb női és férfi főszereplőnek, valamint a legkreatívabb munkatársnak járó díjakat. A gálaműsoron nyilvánosságra hozták a 2016–17-es évad Pataki Gyűrű-díj jelöléseit is.     A Prah című keserű komédia volt a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának utolsóként bemutatott előadása az évadban. A produkcióban egy vidéki házaspárnak ötös találata van a lottón. A gálaműsoron is ezt a darabot mutatták be. Az ebben alakított szerepéért Mezei Zoltán kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést. A díj meglepetésként érte, de hálás a színháznak, mert - mint mondja - egész évben jó szerepeket játszhatott. Mezei Zoltán, az évad legjobb férfi főszereplője: „A Natival nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni és egymást tudtuk segíteni azokban a pillanatokban, amikor erre szükség volt, úgyhogy fele talán az övé ennek a díjnak, a Natié.” A legjobb női főszereplő G. Erdélyi Hermina lett a Csak egy szóval mondd című műben Rosario alakításáért. Maga a szöveg nem jelentett számára kihívást, de a szereplők lelkiállapotának összetettsége annál inkább. „Azért az Egy szóval mondd után mind a hárman elfáradunk, de én elejétől a végéig viszem tulajdonképpen, benne vagyok, időm nincs szusszanni, ez megtréningeztet és kifáraszt, de nagyon jó élmény.”A 2016–2017-es évad szakmai zsűrije, Káich Katalin nyugalmazott egyetemi tanár, művelődéstörténész, Olivera Đorđević rendező, társulatvezető és Oláh Tamás teatrológus az évadban bemutatott öt előadás megtekintése után hozta meg a döntést. Oláh Tamás, teatrológus, dramaturg, zsűritag: „Ebben az évadban is rengeteg nagyon nívós, nagyon összetett, nagyon izgalmas és kidolgozott alakítást láthattunk a színészektől. Nagyon jó összjáték volt nagyon sok előadásban, nagyon sok produkcióban.” Idén az elmúlt évekkel ellentétben a közönség nem szavazott, viszont Gyarmati Kata társulatvezető ajánlása alapján átadták a legkreatívabb munkatársnak járó díjat is, amit a díszletfestő Takács Tibor kapott. Gyarmati Kata, művészeti vezető, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „Ő egy technikai munkatársunk, és ez külön örömömre szolgált, hogy tudom értékelni azokat a munkásokat is, akik talán a közönség számára annyira nem nyilvánvalóak, mert a háttérből segédkeznek bele egy-egy előadás megszületésébe.” A Pataki Gyűrű-díjra idén Huszta Dánielt, Lőrinc Tímeát, Mészáros Árpádot, Nagyabonyi Emesét és Vicei Natáliát jelölték.
Mezei Zoltán
G. Erdélyi Hermina
Prah
legjobb színész

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.