Ugrás a tartalomra

G. Erdélyi Hermina kapta a Sterija-díjat (videó)

2016.06.03
15:26
Szerbia legrangosabb színházi fesztiválján, a 61-ik alkalommal megrendezett újvidéki Sterija Játékokon idén hét előadás mérettetett meg
Szerbia legrangosabb színházi fesztiválján, a 61-ik alkalommal megrendezett újvidéki Sterija Játékokon idén hét előadás mérettetett meg. A versenyben lévő előadások a határokat feszegették. A legrangosabb színészi elismerések egyikét, a Sterija-díjat, G. Erdélyi Hermina kapta a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Édes Anna című előadásában nyújtott alakításáért. G. Erdélyi Hermina, színész, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „Mivel ritkán válogatnak be bennünket a Sterijára, ez a második alkalom, nyilván az ember szeretné a legjobbat mutatni magából, hiszen nem láthatnak minden évben bennünket, a szerb színházi szakma nemigen követi a munkáinkat és ott van a megfelelési kényszer. Persze nyilván ez nem nyomja rá a bélyegét az előadásra. Én aznap nagyon ideges voltam, de sokkal inkább azért, mert megint nem olyan körülmények között játszottuk, ahogy itthon szoktuk. Itthon fönt ül a néző és közel vannak itt pedig ki kellett nyitni a színpadot és nagy nézőtér előtt játszani.”



G. Erdélyi Hermina
Sterija Játékok
Sterija-díj

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.