Ugrás a tartalomra

G. Erdélyi Hermina vette át a Pataki-gyűrűt

2023.10.30
06:56
2023.10.30
16:22
Forrás
Pannon RTV
Duplán díjazták a tavalyi évad legjobb színészét.

G. Erdélyi Herminát, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színészét jutalmazta a vajdasági színházi szakma és a színészhallgatók. A Pataki-gyűrű díjat az Iglic címszereplőjének megformálásáért kapta.

A Pataki-gyűrű díjat az előző évadban nyújtott legkiemelkedőbb színészi alakításért ítéli oda a zsűri, és a délvidéki magyar színjátszás napján adják át. Az öt színészjelölt közül G. Erdélyi Hermina az Iglic karakterében alakított hatalmasat, ezért járt az elismerés. „Van egy kor, ami után az ember elkezd sztereotip szerepeket kapni, és azt gondolja, hogy így van rendjén, és így is van rendjén. És akkor megtalálja egy ilyen furcsa lehetőség, és az ember újra átmegy gyerekbe.”

A zsűri annak ellenére döntött egybehangzóan, hogy a mezőny nagyon erős volt. Pressburger Csaba, zsűritag: „Való igaz, amikor ilyen sok jó alakítás van, akkor nehezen tud a zsűri döntésre jutni. Az volt az egyik fontos szempontunk, hogy Hermina alakítása volt az öt közül, amely főszerep volt, címszerep, és olyan szerep, amely érdekes, furcsa, különleges volt, olyan alakítás, amit tőle, de még másoktól sem nagyon láthattunk.”

A zsűrit Igor Burić újságíró, kritikus, Pressburger Csaba publicista, Kovács Bálint újságíró valamint összesített szavazattal az újvidéki Művészeti Akadémia színésztagozatos hallgatói alkották. Az Újvidéki Művészeti Akadémia színészhallgatóinak Tízes-díját, amely az épület tízes tantermének egy szőnyegdarabkájából áll, ugyancsak G. Erdélyi Hermina kapta.

Pataki Gyűrű-díj
G. Erdélyi Hermina

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.