Ugrás a tartalomra

Gálaműsorral zárult az 56. KMV Óbecsén

2023.05.14
15:56
2023.05.15
15:26
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral zárult az 56. Középiskolások Művészeti Vetélkedője Óbecsén. A rendezvénynek, ahogyan a korábbi években is az Óbecsei Színház adott otthont. Az ünnepségen több kategória díjazottjai léptek fel.

Vajdaság több településéről érkeztek fellépők. A versenyen egyebek között irodalmi, énekes-zenés, táncos, de akár a filmkészítés és a képzőművészet több ágazatából is nevezhettek a versenyzők.

Koncz Antónió második alkalommal vett részt a versenyen. A megzenésített versek kategóriájában indult. Kosztolányi Dezső: Múlt este kissé lehajoltam című versére esett a választása.

„Zenével igazából azóta foglalkozom, amióta hatéves koromban kaptam egy szintetizátort, azóta így bűvölöm a zenét. A versek megzenésítésével korábban is próbálkoztam, de tavaly a KMV-n bizonyosodott meg bennem, hogy ez egy jó dolog és kellene folytatni.”

Arnold Zsófia a Színművészeti Akadémiára szeretne iratkozni. A KMV egy jó lehetőség számára, hogy megmérettesse magát közönség előtt. A versenyre egy drámai monológgal készült.

„Számomra fantasztikus volt, mert nagyon ritkán van erre lehetőségünk, hogy ennyi fiatal együtt van, és akármi kell, akkor oda szólhatunk valakinek, hogy segítsen, és mindenki segítőkész, és emellett egy hatalmas nagy buli.”

A fiatalok érdeklődése a verseny iránt töretlen. Ezt a megközelítőleg 450 pályamunka beküldése is igazolja.

Virág Kiss Anita, szervező: „Évről évre megközelítőleg 120 díjazottunk van az összes kategóriában. A díjazottak névsora a honlapunkon, a kmvon.org honlapon megtekinthető. Ezen a hétvégén, tehát a döntő hétvégéjén a körzeti vetélkedőkön továbbjutott diákok mérettetnek meg, tehát a beszédművészeti vetélkedőn, az irodalmi vetélkedőn, illetve Slam Poetry vetélkedő volt még, és a megzenésített versek vetélkedője, de ezt megelőzi számos más pályázat egészen januártól április vége, május elejéig.”

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács, a magyar kormány, Óbecse község, valamint a tartományi illetékes titkárság támogatásával valósulhatott meg.

gálaműsor
Középiskolások Művészeti Vetélkedője
KMV
Óbecse
Óbecsei Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.