Ugrás a tartalomra

Gólyabuli Szabadkán a VIFÓ szervezésében (videó)

2016.12.02
13:45
Húsz éves a Vajdasági Ifjúsági Fórum
Húsz éves a Vajdasági Ifjúsági Fórum. A szervezet idén is megszervezte a már hagyománynak számító Gólyabulit Szabadkán. A jubileum alkalmából a szervezők ismert, a fiatalok által kedvelt zenekarokat hívtak. Az előadók mellett játékokkal és érdekességekkel készültek a résztvevők számára. Az elsős egyetemisták többsége nem maradt otthon. A zombori Čuvardić Tamara októberben kezdte meg tanulmányait a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. „Mindenki nagyon ajánlotta, hogy jöjjünk a Phrenia miatt is, és azt mondták, hogy jó buli lesz.” A gólyabuli nem csak egyetemistáknak szól. Több környező településről érkeztek bulizók. Először az adai Phrenia lépett színpadra. A zenekar négy éve zenél együtt. Idén megjelent első lemezük, több tehetségkutató műsorban is szerepeltek. Gordán Julian, a Phrenia gitárosa és énekese: „Azóta nagyon sok dolgon keresztülmentünk. Több tehetségkutatón, ahol elég jól szerepeltünk. Számtalan koncerten vagyunk már túl, nagyobb zenekarokkal, mint a Subscribe, a Road.” vlcsnap-2016-12-02-13h49m11s157 A VIFÓ fennállásának 20. évfordulója alkalmából egyedi teremdíszítéssel és kvízjátékokkal készült. Viakter Olga, főszervező, a VIFÓ tagja: „A VIFÓ '96-ban alakult és ezért három évtizedben volt jelen. A 90-es, 2000-es és a 2010-es években, ezt igyekeztünk megjeleníteni a buliban is. Játékokat, koktélokat készítettünk, mint a gumimaciszörp, a csodaturmix, ami egy-egy korszakra jellemző.”



A Phreniát a magyarországi Brains koncertzenekar követte. Az est végén pedig a magyarkanizsai Dj Bosznai pörgette a lemezeket.
MTTK
VIFÓ
gólyabuli

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.