Ugrás a tartalomra

A gyerekek és szülők mindennapjainak része lett a Kalamáris (videó)

2017.02.19
14:17
Napi egy vers, próza vagy mese - csaknem 100 gyerek szerepelt már a Pannon Televízió Kalamáris című műsorában
Napi egy vers, próza vagy mese - csaknem 100 gyerek szerepelt már a Pannon Televízió Kalamáris című műsorában. Hetente szerveznek felvételeket a műsor újabb és újabb adásaihoz. Sok a vállalkozószellemű és tehetséges vajdasági magyar gyerek. Vajdasági magyar népmesével készült Jurcsák Róbert. A mese mellett egy verset is elmondott. Szinte maguktól ragadnak rá a sorok. Sokat gyakorol édesanyjával. Boldoggá teszi, ha előadhatja a műveket. Jurcsák Róbert, Szabadka: „Ez jó vers és jó mese és megtanultam.”Én olyan szívesen elmegyek magának koporsószögért, mert nekem azt mondták, hogy legyek kedves és udvarias, bármennyire is utáljuk.” Nyitottá, felszabadulttá tesz a szavalás, prózamondás - vallja Balley Ingrid. Már hosszú évek óta áll ki a közönség elé. Számos díjat nyert. „Brassóban voltunk, énekverssel nyertünk egy zenekarral.”



Anyja mindenben támogatja. Jánosi Elvira: „Mellette vagyok, mögötte vagyok, segítem, a versekkel együtt szenvedünk, tanulunk, remélem eléri az életben, amit szeretne.” A műsor a gyerekek és szülők mindennapjainak a része lett. Huszta Orsolya, szerkesztő, Kalamáris: „A mai felvétel is abszolút megkeresés alapján jött létre. Elmúlt egy nagyon rövid idő, innentől kezdve már keresik a Kalamárist, hogy megmutassák, mit tudnak.” Vajdasági körútra készül a műsor, minden településről várják a jelentkezőket, akik szívesen kiállnak ország, világ elé.

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.