Ugrás a tartalomra

Gyerekrajzokból kiállítás a szabadkai Városházán (videó)

2016.12.06
13:46
A madárinfluenza miatt elmaradt szabadkai nemzetközi kisállatkiállítás pályázatára beküldött rajzokból rendeztek tárlatot a Városházán kedden délután
A madárinfluenza miatt elmaradt szabadkai nemzetközi kisállatkiállítás pályázatára beküldött rajzokból rendeztek tárlatot a Városházán kedden délután. A kiírásra több mint 300 alkotás érkezett. Szabadka és környékének majdnem minden iskolájából érkezett valamilyen alkotás. Ezek közül a zsűri tagjai négy kategóriában díjazták a három legjobbnak ítélt munkát. A kategóriák első helyezettjei Mila Kuzmić, Vörös Valentina, Nagy Meliana és Nenad Janić lettek. Pletl Ádám, a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete elnöke: "Minden évben, az utolsó tizenpár évben hagyomány, hogy az iskolák, a gyerekek rajzolnak nagyon szép rajzokat, kisállatokat és azokat ki szoktuk állítani a csarnokban. Nem akartuk, hogy az idén a fiókban maradjanak ezek a gyönyörű szép rajzok, nagyon sok időt töltöttek a gyerekek ezzel, nagy szívvel csinálták ezt, nem akartuk, hogy ez a fiókban maradjon. Megbeszéltük Nataša Aleksić tanácstaggal, hogy egy ilyen kis, öt-hat órás kiállítást csinálunk ebben a teremben, hogy mégis valaki megtekintse a gyerekek rajzait, és ők is megtekinthessék, szakzsűrit találtunk, akik díjazták őket."



kiállítás
Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete
gyerekrajzok

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.