Ugrás a tartalomra

Gyöngyösbokréta és Durindó Magyarcsernyén

2023.04.05
21:35
Forrás
Pannon RTV
Június harmadikán és negyedikén Magyarcsernye lesz a házigazdája az idei Gyöngyösbokrétának és a Durindónak.

A bánáti település első alkalommal szervezi meg a vajdasági magyarság legrangosabb népzenei rendezvényét, ezért a csernyeiek szeretnének jó házigazdaként bemutatkozni. Erre az alkalomra remélhetőleg sok elszármazott is hazalátogat majd szülőfalujába.

Az előkészületek a tervek szerint haladnak és körvonalazódott a fesztivál helyszíne és a menete. Mivel a rendezvény a falu központjában zajlik, ahol egy nemzetközi út is halad, így erre az alkalomra elterelik majd a forgalmat. Faluszépítési akció is lesz. - mondta Tóth László, tanácselnök.

A rendezvény házigazdája és egyik fő szervezője az idén jubiláló Ady Endre Művelődési Egyesület. Hódi Judit, elnök a Közügyek stábjának elmondta, hogy túl vannak a második fesztiváltanácsi ülésen, véglegesítették a helyszíneket, készülnek a plakátok, a programfüzetek és toborozzák az önkénteseket is.

A fesztivál sikeréhez a csernyeiek számos kísérőrendezvénnyel és kiállításokkal is szeretnének hozzájárulni, amibe bevonják a faluban működő civil szervezeteket és az iskolásokat. Erre az alkalomra egy kiadvány is készül, amely tartalmazza majd Magyarcsernye múltját, de szó lesz benne az Ady Endre Művelődési Egyesületről is.

Gyöngyösbokréta és Durindó
Magyarcsernye

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.