Ugrás a tartalomra

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

2024.04.19
14:41
2024.04.19
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.

A Budapesthez közeli Halásztelek településen működő Bocskai Református Oktatási Központnak mintegy 3000 növendéke van. Közülük több mint 200-an az intézményhez tartozó Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, ahol a diákok zeneművészeti-, képzőművészeti- és táncművészeti képzésben részesülnek. 

Kovács Zalán László, zenekarvezető: „2017-ben ebben a zeneiskolai részben alakult meg a fúvós együttesünk, amelyik egy teljesen egyedi felállás, hiszen a fúvós zenekarokban nincsen elektromos gitár, elektromos zongora és énekes szólisták sem jellemzőek, hogy végig kísérik a produkciót, úgyhogy ez egy teljesen egyedi felállás. A repertoárunkat mi állítottuk össze.”

Az együttes repertoárja klasszikus zenére, egyházzenére és filmzenére épül. 

Tóth Ákos, a Bocskai István Református Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Halásztelek, Magyarország: „Hetente egyszer szoktunk próbálni másfél órát csütörtökönként. Nagyon jó hangulatúak egyébként ezek a próbák. Úgy gondolom tényleg egy olyan közösséget alkotunk a művészeti iskolán belül is ezzel a fúvós zenekarral, ami nagyon összetartó. Egy kiegyenlített csapatnak mondanám a mi fúvószenekarunkat.” 

Az együttesnek Magyarországon és külföldön egyaránt vannak fellépései. Repertoárjukat évente 20-30 alkalommal adják elő koncerteken és zenés alkalmakon. 

Collegium Hungaricum
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.