Ugrás a tartalomra

Hamarosan indul a közvita az oktatási és kulturális stratégia tervezetéről

2023.11.13
11:39
2023.11.13
16:37
Forrás
Pannon RTV
Szerdán ülésezik az MNT Oktatási és Kulturális Bizottsága, ahol elfogadják az oktatási és kulturális stratégia tervezetét, így november 15-én elindul a közvita a két dokumentumról – jelentette be a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Fremond Árpád.

Az MNT elnöke hozzátette, a közvitákon kívül a dokumentum elérhető lesz a Magyar Nemzeti Tanács honlapján, és a hozzászólások írásban, e-mailben is továbbíthatóak november 30-ig. Kiemelte, az MNT választások napra pontosan egy évvel ezelőtt voltak, és ez idő alatt már sikerült elfogadni egy stratégiát a 2024-2029-es évre vonatkozóan, és ez egy nagy eredmény - tette hozzá Fremond.

„Kevesebb, mint 365 nap alatt az első stratégiát már el tudtuk fogadni, ami a 2024-2029-es időszakra vonatkozik. Azt gondolom, hogy ez egy nagy eredmény, és azt is szeretném bejelenteni, hogy szerdán, november 15-én fog az Oktatási Bizottsága és a Kulturális Bizottsága ülésezni a Magyar Nemzeti Tanácsnak, ahol elfogadásra kerülnek az oktatási és kulturális stratégia tervezetei. Gyakorlatilag szerdán, november 15-én elindul a közvita erről a másik két dokumentumról is, ami november 30-ig fog tartani, és szintén, ahogy a tájékoztatási stratégiánál lesznek közviták is, de gyakorlatilag a dokumentum elérhető lesz, és írásban mindenki megteheti a részvételét.”

oktatási stratégia
kulturális stratégia
Oktatási és Kulturális Bizottság
Napinító
Fremond Árpád
közvita

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.