Ugrás a tartalomra

Hangszerbemutatót tartanak a szabadkai zenedében (videó)

2016.05.20
10:07
Hangszerország elnevezéssel tartottak ma előadást a Szabadkai Zeneiskola dísztermében
Hangszerország elnevezéssel tartottak ma előadást a Szabadkai Zeneiskola dísztermében. Diákok és tanárok is színpadra léptek. A rendezvény célja a hangszerek ismertetése és kedvcsinálás a legfiatalabb generáció számára a zeneképzéshez. Hangszerbemutatót tartottak ma a Szabadkai Zeneiskolában. A legfiatalabb generáció nemcsak hallhatta, láthatta, hanem meg is foghatta a hangszereket. A hangszerek ismertetése a legfiatalabb korosztálynak már évek óta hagyomány. Ilyenkor a zeneiskola növendékei fellépnek szólóban, zenekarral, vagy akár tanáraikkal is. A diákok szeretnek zeneiskolába járni. Elmondták az újaknak, hogy miért érdemes zenét tanulni. Nikolity Blanka is az idősebb tanulók közé tartozik. Ő fuvolán játszik. „Mi egy zenekarban játszunk, sok hangszert fogunk bemutatni, és reméljük, hogy valamelyik gyereket megnyer magának az a hangszer, amin játszunk és tanulunk.”



Az esemény mindenki számára hasznos. A zeneiskolás növendékek esélyt kapnak, a látogatók pedig közelről is tapasztalhatnak. Szűcs Gergely, kürttanár, Szabadkai Zeneiskola: „Közelebb hozza a gyerekeket a zenéhez, azokat a hangszereket is, amiket nincs nagyon alkalmuk hallani mindenfelé. Nehezebben hozzáférhetőbb hangszerek, amik nem annyira populárisak, ezeket is próbáljuk bemutatni.” Szinte az összes hangszert bemutatták ma az iskola gazdag választékának köszönhetően. Takács Éva, szolfézstanárnő, Szabadkai Zeneiskola: „Ez az esemény igenis, befolyásolja őket. Vannak olyan gyerekek, akik nem tudják még, milyen hangszert válasszanak és ősztől milyen hangszeren muzsikálnak. Ez a kis hangverseny ad nekik ötletet, vagy esetleg kedvet kapnak valamilyen hangszerhez, és ez segíti őket, hogy kiválasztják a megfelelőt.” Jelentkezni a zenei előkészítőbe és zeneóvodába május 25-e és június 1-e között lehet az iskola titkárságán, munkanapokon 8 és 15 óra között.

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.