Ugrás a tartalomra

Hangulatos könyvbemutató Magyarkanizsán

2017.09.16
13:01
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Tékiss Tamás Samu sejti című könyvét az Ifjúsági Otthonban Magyarkanizsán, a községi ifjúsági irodájának szervezésében. A kötet a közelmúltban jelent meg a Forum Könyvkiadó gondozásában.

A majd 400 oldalas regény a fiatal magyarkanizsai író második könyve, és az érdeklődésből ítélve legalább olyan kedvező fogadtatásra számíthat, mint első regénye, a Tükörtestvér.

A hangulatos, vidámsággal teli könyvbemutatón Kovács Vecei Sára nem csak a könyvről, hanem Tamás mindennapjairól és hobbijairól, a kertészkedésről és a gördeszkázásról is faggatta a szerzőt. A tanárként dolgozó Tékiss Tamást a 10 éves, a jövő Magyarkanizsáján élő Samu történetének megírására tulajdonképpen diákjai ihlették.

Tékiss Tamás, író, Magyarkanizsa: „Samu igazából sok mindent sejt, de leginkább a felnőttek titkait szeretné sejteni. A felnőttek világát kutatja folyton, és hát a szülei titkaiba is bele-belepillant. Mindenféle elméleteket gyárt a felnőttekről, a szabályokat, szabályrendszereket, szinte szociológusként vagy antropológusként vizsgálja a felnőtteket. Sokszor ráhibázik egy-két apró nüanszra, ami a felnőtteket illeti, kicsit ezért egy görbe tükröt tartva a felnőttek elé.”

Magyarkanizsa
Tékiss Tamás
Samu sejti
könyvbemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.