Ugrás a tartalomra

Hangversennyel zárult az idei Pianissimo fesztivál Szabadkán (videó)

2017.05.22
08:18
A fiatal zongoristák közkedvelt klasszikus művekkel szórakoztatták a nagyérdeműt vasárnap este
A fiatal zongoristák közkedvelt klasszikus művekkel szórakoztatták a nagyérdeműt vasárnap este. A Pianissimo Fesztivál győzteseinek zongorajátéka kápráztatta el a közönséget a Szabadkai Városháza dísztermében. A négynapos fesztivál egyik szegmense a fiatal zongoristák versenye volt, amelyre 65 tehetség érkezett. Máté Krisztina, szervező: „A zsűri által ajánlott legeredményesebb növendékek léptek fel, akik szívesen visszajöttek annak ellenére, hogy újvidékiek, kúlaiak, zentaiak, óbecseiek. Nagyon örültek, nagyon szerettek itt, nálunk lenni, Szabadkán.¨ A kis tehetségek máshol is bezsebeltek már elismeréseket. Sara Jović, Szabadka: „Voltam már országos versenyen is, három alkalommal. Nyertem. Most pedig eljöttem a városházára játszani.”



A versenyzők több kategóriában mérhették össze tudásukat. A kilencéves, pacséri Alács Varró Emese az úgynevezett bébi kategóriában 100 pontot kapott a zsűritől. Minden tehetség mögött áll egy lelkes tanár is, aki tanácsokkal látja el a diákjait. Alács Varró Emese, Pacsér: „Segít, hogy ezt most hangosabban, ezt halkabban, milyen gyorsan, milyen lassan.” Gyorsabb és lassabb szerzemények, szomorúak és vidámak, klasszikusok, romantikusok egyaránt felcsendültek a városháza falai között, amivel a diákok zongoratechnikájukat, muzikalitásukat mutathatták be. Bús Atyimcsev Judit, zongoratanár, Törökkanizsa: „Igazából sok minden van, de két darabba nem fér bele minden. Mindenkinek olyant igyekszünk választani, ami az ő karakteréhez, az ő jelleméhez a legjobban illik, és amit szeret, mert azt tudja gyakorolni a leginkább és abban tud a legjobb lenni, ami tetszik is neki.” A vasárnap esti rendezvényen a legjobb tanárt is díjazták. Az elismerést Csőke András vehette át. A rendezvény versenyből, hangversenyekből, zongora-mesterkurzusból állt. Lovas Djianta, zongoratanár, Óbecse: „Ez már a második év, hogy részt veszünk a fesztiválon. Nagyon tetszik, nagyon elégedettek vagyunk. A gyerekek nagyon szeretnek ide jönni. Szeretik Szabadkát, szeretik az állatkertet. Nagy megtiszteltetés, hogy a városházán játszhatunk, mert ezidáig nem volt lehetőségük ilyen nagy teremben zongorázni.” A fesztivál létrejöttét Szabadka Város Önkormányzata és a Szabadkai Zeneiskola is támogatta.
zongora
hangverseny
Pianissimo

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.