Ugrás a tartalomra

Hans Zimmer megkezdte európai koncertturnéját

2023.04.24
11:46
2023.04.24
11:52
Forrás
MTI
Hans Zimmer Oscar-díjas filmzeneszerző vasárnap Oberhausenben kezdte meg európai koncertturnéját, amelynek egyik állomása június 5-én Budapesten lesz.

A zeneszerző klasszikus filmzenéit - köztük a Gladiátor és A Karib-tenger kalózai című népszerű hollywoodi filmek dallamait - nagyzenekari előadásban, Zimmer közreműködésével és vezényletével hallgathatta idén elsőként élőben az oberhauseni közönség.

A német származású, 65 éves Zimmer, akinek zenei világára az elektronikus zene és a hagyományos zenekari hangzás ötvözése jellemző, Az Oroszlánkirály című, 1994-ben bemutatott film zenéjéért kapta első Oscar-díját. Tavaly pedig a Dűne című produkció filmzenéjéért nyerte el ismét az amerikai filmakadémia trófeáját.

A 2014 óta koncertező Zimmer idei európai turnéján 15 országba látogat el, köztük Portugáliába, Spanyolországba, Szlovákiába, Ausztriába is. A budapesti Papp László Sportarénában június 5-én lép fel.

Hans Zimmer
koncertturné
Oscar-díj
filmzeneszerző
Budapest
zeneszerző
Az Oroszlánkirály
Gladiátor
A Karib-tenger kalózai
Dűne

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.