Ugrás a tartalomra

Hárman kapnak életműdíjat idén a filmfesztiválon Karlovy Varyban

2017.06.20
20:07
James Newton Howard amerikai filmzeneszerző, Ken Loach brit filmrendező és a szintén brit Paul Laverty forgatókönyvíró kap életműdíjat az idei nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban
James Newton Howard amerikai filmzeneszerző, Ken Loach brit filmrendező és a szintén brit Paul Laverty forgatókönyvíró kap életműdíjat az idei nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban. Mindhárom alkotó a világ filmművészetéhez való kivételes hozzájárulásáért kapja meg a Kristályglóbuszt Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján, amelyet immár 52. alkalommal rendeznek meg június 30. és július 8. között. A filmszemlére idén is számos ismert filmes személyiség érkezik. A nézők találkozhatnak többek között Casey Affleck Oscar-díjas amerikai színésszel, Uma Thurman Golden Globe-díjas amerikai színésznővel és Jeremy Renner amerikai színésszel is. Mindhárman bemutatják legújabb filmjeiket. Az idei szemlén 70 ország alkotóinak 180 filmjét láthatják az érdeklődők. A játékfilmes versenyprogramba 12 film kapott meghívást. A dokumentumfilmek külön versenyeznek, két kategóriában: a félóránál rövidebb és az ennél hosszabb filmek közül kikerülő két győztes alkotás a Kristályglóbusz mellé 5000-5000 dolláros pénzjutalmat kap. (MTI)
filmfesztivál
Karlovy Vary
életműdíjak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.