Ugrás a tartalomra

Harminc éves a Cirkalom táncegyüttes (videó)

2017.02.05
16:07
Szentesről, Kiskunmajsáról és Jánoshalmáról érkeztek vendégek a Cirkalom táncegyüttes jubiláris gálaműsorára
Szentesről, Kiskunmajsáról és Jánoshalmáról érkeztek vendégek a Cirkalom táncegyüttes jubiláris gálaműsorára. A harmincéves együttes ünnepi műsorát szombaton tartották Topolyán a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermében. Röviddel az esti gálaműsor előtt a táncosok bemelegítenek és még egyszer áttáncolják a koreográfiákat. A Cirkalom együttes egész estés jubileumi műsorral emlékezett meg három évtizedes fennállásáról. Hajnal Jenő, az MNT elnöke elnöki köszönőlevelet adott át a tánccsoportnak és hangsúlyozta, hogy ez a harminc év a Cirkalom együttesén túl a Kodály Zoltán Művelődési Egyesületről, Bácskáról és a vajdasági magyar közösségről is szól. Az évfordulóra a kiskunmajsai Mayossa hagyományőrző egyesületet is meghívták. Nokta Gábor, táncos, Mayossa táncegyüttes, Kiskunmajsa: „Ilyenkor, mikor harminc éves műsor van, akkor a színpadon is megjelenhetnek, illetve a nézőtéren és a színpadon is megjelennek generációk, akik az egyesületben, illetve a csoportban táncoltak és ennél felemelőbb érzés nincs, amikor a saját gyermekével együtt, vagy a gyermeke után lép színpadra valaki.”



Az estre a táncegyüttes külön koreográfiával készült, elhívták mindazokat a barátaikat egy közös produkcióra, akik a 25. évfordulón még velük táncoltak. Savelin László, művészeti vezető, Cirkalom táncegyüttes: „Valójában egy megvalósult álom, hogy elértük a harminc évet. Megpróbáljuk azokat a dolgokat bemutatni, amik az elmúlt öt évben történtek velünk.” A csoportokat a Fokos és a Csalóka zenekar kísérte, az utóbbi zenekar 1991 óta kíséri a Cirkalom néptáncegyüttest. Kelemen Zsolt, brácsás, Csalóka zenekar: „Nagyon sokáig minden próbájukon ott voltunk, a kétezres évekig, most ez leredukálódott a műsorokra való próbára, de a kapcsolatunk ugyanolyan a tagokkal, nagyon jó a kapcsolatunk az együttessel.” A táncosok mátyusföldi, boncidai, hajdúsági és mezőségi táncokkal szerepeltek, a zenészek százcsávás muzsikával is készültek. A mulatság a Kodály-házban folytatódott.
Topolya
tánc
jubíleum
Cirkalom

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.