Ugrás a tartalomra

Három nap alatt hat előadás a Kamarafeszten

2023.06.09
10:59
2023.06.09
16:45
Forrás
Pannon RTV
Első ízben szervezte meg a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Novem Színházi Szervezet a Kamarafesztet. A showcase-fesztivál június 8-a és 10-e között összesen hat színdarabot mutat be, a zentai színházi társulat és partnerszervezetének repertoárjából.

A közönség az első napon az Élőhomok című előadást láthatta, amely Petrik Pál halálának 25. évfordulója és a vajdasági magyar képzőművészet napja alkalmából készült el. Emellett Yasmina Reza Művészet című előadását is bemutatták, Mezei Kinga rendezésében.

Szilágyi Áron, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze: „Úgy próbáltuk összehozni az előadásoknak a témáit, hogy valami szinten kövessék egymást. Fontos, hogy együtt legyünk ebben a kis Vajdaságban, mindannyian, minél többen. A fesztivál elsődleges célja is az, hogy barátkozzunk egy jót, közben pedig azt is megmutassuk, hogy mi történik itt Zentán év közben.”

A Kamarafeszt a Zentai Magyar Kamaraszínház és partnerszervezete, a Novem Színházi Szervezet közös eseménye. Elsődleges célja a színház értékeinek és az új vezetőség koncepciójának bemutatása, valamint a színház felkerülése a kulturális térképre. Számos országból érkeztek kritikusok, szakmabeliek - emelte ki Dévai Zoltán, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.

„A Színházi Kritikusok Céhéből vannak itt jó páran, kritikus jöttek különböző országokból, gondolok itt Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából és Horvátországból. Kollégák jöttek Felvidékről, Kassáról, Romániából, Vásárhelyről és ez mellett olyan szakemberek is vannak itt, olyan rendezők és színházi szakemberek, akikkel a következő évadban szeretnénk dolgozni.”

Az érdeklődők ma, azaz péntek este hét órától a kamarateremben A pandamedvék története miként az a szaxofonos meséli el, akinek egyik barátnője Frankfurtban lakik című drámáját mutatják be, Dévai Zoltán rendezésében. Szombaton, június 10-én délelőtt 11 órától a kamarateremben Patrick Süskind A Nagybőgő című darabja látható Nešić Máté rendezésében, este hat órától pedig a nagyteremben William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiáját adják elő Mezei Kinga rendezésében. A fesztivál a magyar kormány, az MNT és Zenta Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Zenta
Kamarafeszt
Szilágyi Áron
Dévai Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.