Ugrás a tartalomra

Herczeg Ferencre emlékeztek Versecen

2022.09.17
12:33
2022.09.17
16:38
Forrás
Pannon RTV
Herczeg Ferenc íróra emlékeztek Versecen. A helyi Petőfi Sándor Kultúregyesület már 25 éve szervezi meg a település szülöttének életét és munkásságát méltató rendezvényt.

A megemlékezés szentmisével kezdődött a helyi Szent Gellért római katolikus templomban, majd a városházán gyűltek össze a vendégek, ahol megtekintették a budapesti Herczeg Ferenc Társaság előadását. Balassa Julianna, az első rendezvény óta jelen van a verseci Herczeg Ferenc Emléknapokon: „A legelső rendezvénytől kezdve üdvözöltük ezt a kezdeményezést, ami Krizbai Hajnalkának köszönhetően szépen beindult, és folyamatosan zajlott, kivéve az utolsó 2-3 évet.”

A rendezvényen Versec magyarországi testvértelepülése, Helvécia is képviseltette magát.

Balogh Károly, polgármester, Helvécia, Magyarország: „Kulturális szempontból tartjuk a testvérvárosi kapcsolatot pontosan 15 éve. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk.  A templom meseszép, a városháza is. Szeretettel fogadtak bennünket.”

Herczeg Ferenc németként született, de az egyik legnagyobb magyar lett belőle. A teremtő, hosszú, tartalmas életet szánt neki - hangsúlyozta Hajnal Jenő, az MNT elnöke.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Az élete, a tevékenysége arról szólt, hogy hogyan tudjuk a magyarságot megtartani, összetartani. És a trianoni békediktátum után pedig mi maradhatott más, mint hogy a nemzetet biztatni, buzdítani, összefogni.”

A rendezvény megszervezését a magyar kormány támogatta.

Herczeg Ferenc
Herczeg Ferenc Emléknap
Versec

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.