Ugrás a tartalomra

Hol rendezik jövőre a Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivált?

2024.04.18
15:08
2024.04.18
15:15
Forrás
Közlemény
A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsa pályázatot hirdet a 2025-ben sorra kerülő LXI. Gyöngyösbokréta és a XLVIII. Durindó Fesztivál megrendezésére.

A pályázatot azok a bánsági vagy szerémségi művelődési szervezetek nyújthatják be, amelyek eleget tudnak tenni az alábbi feltételeknek:

  1. megfelelő fellépési lehetőség biztosítása: a Gyöngyösbokréta jó idő esetén szabadtéri színpadon zajlik, a Durindó fellépői lehetőség szerint két, egymáshoz közel található beltéri helyszín mutatkoznak be (a Durindó esetében két helyszínen, párhuzamosan mutatják be a fellépők a seregszemlére készített produkcióikat);

  2. a Fesztiváltanács üléseinek megszervezése és lebonyolítása;

  3. a pályázó kulturális szervezet vállalja a Durindó és a Gyöngyösbokréta szervezési szabályzatában foglalt valamennyi követelmény teljesítését (a pályázat kiírói az érdeklődőknek kérés szerint a rendelkezésre bocsátják azt);

  4. mellékelni kell a pályázó szervezet nyilatkozatát, hogy vállalja a rendezvény megszervezését és lebonyolítását, beleértve a fellépők és a részvevők étkeztetését is;

  5. mellékelni kell a területileg illetékes önkormányzat szándéknyilatkozatát, hogy ha a pályázó elnyeri a szervezés jogát, anyagilag támogatni fogja őt a rendezvény lebonyolításában;

  6. a pályázatra kizárólag bejegyzett szervezetek jelentkezhetnek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 17. (péntek)

A pályázatra beérkezett kérelmeket a Fesztiváltanács bírálja el, és döntéséről értesíti a pályázókat.

Az írásbeli jelentkezéseket a következő e-mail címre vagy postacímre várják:

E-mail cím: office@vmmsz.org

POSTACÍM:

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsa

Kossuth Lajos tér 4.

24000 Szabadka

Bővebb felvilágosítás Sutus Árontól kérhető a 069/551-82-22-es vagy az office@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén.

Durindó
Gyöngyösbokréta
Durindó és Gyöngyösbokréta
pályázat

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.