Ugrás a tartalomra

Holle anyó Budapesten vendégszerepelt

2023.12.03
16:21
2023.12.03
17:02
Forrás
Pannon RTV
Budapesten is megnézhették a gyerekek a Szabadkai Gyermekszínház egyszemélyes bábelőadását.

Veres András Holle anyó című műve azt a tanulságot meséli el a gyerekeknek, hogy megéri jónak lenni, a rosszak pedig pórul járnak. Az eseménynek a Magyarság Háza Galéria adott otthont. Az előadást Csató Kata rendezésében Fridrik Gertrúd játszotta.

A budapesti Magyarság Háza Galéria megtelt gyerkőcökkel, akik családjukkal, a Holle anyó című előadást jöttek megnézni, amelynek végen még kézműves foglalkozással is kedveskedtek a résztvevőknek.  

Gyulai Móricz, Budapest, Magyarország:

„-Mi tetszett a legjobban?

-Az, amikor a mostoha és a jó gyerek testvére beleugrott a kútba.

-Megnéznéd még egyszer?

-Igen.  

-És most mit készítetek itt?

-Mikulást.”

Az egyszemélyes fellépés sok kihívással jár - mondta Fridrik Gertrúd: „Ilyenkor, amikor az ember egyedül játszik végig akár egy mesét, akár egy felnőtt előadást, akkor nem tud a partnerre számítani, nem tud a kollégára számítani, ha véletlenül valami gond van, hogy segítsen, de viszont az a jó benne, hogy nem is függ a kollégától. Tehát, hogyha valami éppen nem úgy alakul, akkor a saját magam módján tudom megoldani, kijavítani, ha éppen úgy alakul.”  

A rendező sok idő után most látta újra az előadást. Örömmel töltötték el a régen hallott dalok és az előadás minősége.  

Csató Kata, rendező, Budapest, Magyarország: „13 évvel ezelőtt kaptam egy felkérést, hogy egy szóló előadást kéne az egyik színésznő számára kitalálni és akkor jött ez a gondolat a Holle anyóról, egyáltalán az egész varázslatos mesevilágról, hogy honnan jönnek a havak. Mi történik azokkal, akik jót akarnak és mi történik azokkal, akik rosszakat akarnak.”

A bábelőadást legközelebb jövő szombaton, december 9-én, délelőtt 11 órakor láthatják a gyerekek a Szabadkai Gyermekszínházban. 

Holle anyó
Fridrik Gertrúd
Szabadkai Gyermekszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.