Ugrás a tartalomra

Huszonöt éves a zentai Délibáb

2017.10.08
08:49
2017.10.08
15:56
Forrás
Pannon RTV
„El ne merüljön végleg e kis sziget” címmel rendezte meg 25 éves jubileumi műsorát a zentai Délibáb Művelődési Egyesület szombaton. A csoport egyik legfőbb célja a hagyományok ápolása és átadása.

A Délibáb együttesének igen gazdag 25 éve volt. Az évek alatt több helyen is megfordultak, országhatáron belül és azon túl is. Emellett több versenyen is részt vettek. Ahogyan mondták, mindig igyekeztek színvonalas műsort bemutatni. Recskó Szabolcs, művészeti vezető, Délibáb M.E.: „A csapat nagyon sok éve, pontosan 1993 óta a Durindó résztvevője, elég szép eredménnyel. Kétévente tartják a Kvóta zenei válogatót, azon is részt szoktunk venni, ott is elég szép eredményeket tudott hozni a csapat.”

A Délibáb csapatát a szellemmunka tartja össze. Minden tagot a népzene, valamint a hagyományok ápolása és éltetése hajt. Bilicki Anna, elnök, Délibáb M.E.: „Nagyon-nagyon szeretnénk, ha ezeket a hagyományokat a fiatalok is átvennék, és ugyanúgy ápolnák és továbbadnák, bemutatnák, ugyanúgy, ahogyan mi csináljuk ezt az egészet.”

A 25 éves jubileumi műsorban a Délibáb együttese mellett több vendégszereplő is színpadra lépett, akik szoros kapcsolatot ápolnak a zentai hagyományápoló csoporttal.

Zenta
Délibáb
25 év
jubíleum
hagyományápolás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.