Ugrás a tartalomra

Idő a művészetben és művészet az időben

2024.02.21
20:21
2024.02.21
20:29
Forrás
Pannon RTV
Idő a művészetben és művészet az időben címmel tartott előadást Ena Jovančić Vidaković a Szabadkai Kortárs Galériában.

Az újmédia-művészet szakon végzett gyakornok azt kutatja milyen módon uralják a különböző művészetek az időt, és hogyan segít a művészet jobban megérteni az időt és annak múlását. Kaphatunk-e ezekre válaszokat, vagy csak új kérdéseket nyithatunk meg? Az előadásra Sandra Lakićević a Narrative against Narrative című kiállítása keretén belül került sor.

Ena Jovančić Vidaković, gyakornok, Kortárs Galéria: „Az idő fogalma a művészet minden formájában jelen van, még ott is, ahol ez nem szemmel látható, és ha tudjuk, hogy hol keressük ezeket a jeleket, megtaláljuk az idő múlását, még azokban a művészetekben is, ahol valójában nem is létezik. Ugyanakkor létezik a műalkotásokat körbefogó idő, merthogy ezek az időben léteznek, és fogékonyak a változásra, és hogy milyen módon tükröződhet az idő, amelyet élünk, a mi életünkön keresztül.”

Idő a művészetben és művészet az időben
Ena Jovančić Vidaković
Kortárs Galéria
Szabadka
Sandra Lakićević
Narrative against Narrative

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.