Ugrás a tartalomra

Ifjú rendezőket, színészeket is díjaztak

2023.04.22
14:11
2023.04.22
14:22
Forrás
Magyar Szó
A Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszóinak Babett hazudik című előadása nyerte a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjét.

A Körmöci Petronella színművész, K. Kovács Ákos filmrendező és Urbán András színházi rendező alkotta zsűri döntött az elismerésekről.

A legjobb filmnek járó díjat Bálint Német Bence, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulója kapta. A Lámpa című alkotás a legjobb vágó és a legjobb rendező kategóriában is nyert. A legjobb animációs filmnek járó díjat Mészáros Izsó Domonkosnak, az Adai Műszaki Iskola tanulójának ítélték oda a 2033 című alkotásáért. A legjobb operatőr Báló Andor, a zentai Bolyai Filmműhely tagja lett a Temessetek el! című filmért. A legjobb történetmeséléséért Faragó Szabolcs, a Bolyai Filmműhely tagja különdíjas lett, Bolyong a Pi című alkotásával. Rendezői különdíjat Kadvány Kitti, úgyszintén a Bolyai Filmműhely tagja kapott a Temessetek el! alkotásáért. A legjobb filmműhelynek járó díjat a zentai Bolyai Filmműhely érdemelte ki.

A legjobb színésznőnek járó díjat Szalma Antóniának és Berta Fanninak a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszóinak és a Becsei Színjátszó Odú tagjának, Horváth Kingának ítélték oda. A legjobb színésznek járó díjat Radócki Kristóf zentai diákszínjátszó kapta, a legjobb műhelynek járó elismerést és a Kosztolányi Színház különdíját a Szabadkai Középiskolások Diákotthonának színjátszói érdemelték ki. A Tanyaszínház különdíját az óbecsei Konc Antóniónak és a zentai Szalma Antóniának ítélték oda, míg a MAdT különdíjasa a szabadkai Molnár Gábor Luca lett.

KSZFV
középiskolások
vetélkedő
színház
film

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.