Ugrás a tartalomra

Így készül a topolyai Cirkalom a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadára

2023.11.29
21:01
Forrás
Pannon RTV
Idén Magyarkanizsán, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézetben tartják meg a rendezvényt szombat délután.

Készülnek a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadára a vajdasági táncegyüttesek. Vajdaságból hagyományosan több csoport is részt vesz a rendezvényen, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a néptáncegyüttesek magas művészi színvonalú színpadi bemutatkozásához, egymás megismeréséhez és a szakmai megmérettetéshez. A Közügyekben a topolyai Cirkalom táncegyüttes kulisszatitkaiba leshettek bele.

Sűrűsödnek és hosszabbodnak a próbák a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ székházában, a Cirkalom Táncegyüttes készül a Néptáncosok Országos Bemutatószínpadára.

A felkészülés úgy fizikailag, mint mentálisan komoly erőpróba a csoportnak, hiszen egy dramaturgiailag szerkesztett, folklorisztikailag hiteles mintegy 45 perces produkciót adnak elő.

A magyarországi Martin György Néptáncszövetség és a Vajdasági Magyar Folklórközpont felnőtt magyar, illetve nemzetiségi néptáncegyüttesek számára kétévente szervezi meg a szakmai minősítést adó Néptáncosok Országos Bemutató Színpadát. A színpadon látott műsorokat öttagú szakmai zsűri értékeli és négy kategóriába sorolja.

Idén az Újvidéki Színház felújítása miatt Magyarkanizsán, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézet ad otthont a rendezvénynek, melyet szombaton szerveznek meg 15 órai kezdettel.

Néptáncosok Országos Bemutatószínpada
Cirkalom
Cirkalom táncegyüttes
készülődés
próba
néptánc

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.