Ugrás a tartalomra

Interaktív webportál készül Újvidék és Szeged látványosságairól

2018.08.28
19:31
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A kulturális turizmust helyezi előtérbe az a határon átnyuló együttműködési program, amely Szeged és Újvidék között valósul meg. A projekt részleteit kedden ismertették Újvidéken.

Az IPA-projekt a Szeged és Újvidék által nyújtott kulturális és művészeti tevékenységek népszerűsítésére irányul. Függ Zsolt Péter, elnök, Dél-Alföldi Eurotender, Szeged, Magyarország: „Mindkét városban összegyűjtünk 100-100 helyszínt, látványosságot, amelyek a kulturális örökséghez kapcsolódnak. Ezeket összegyűjtjük egy webportálon, ahol kereshetőek lesznek és útvonalat lehet tervezni hozzájuk. Ez meg fog történni magyar, szerb és angol nyelven egyaránt.”

Az interaktív webportál részletesen bemutatja majd mindkét város kulturális és más szórakoztató jellegű rendezvényeit is. Milan Micić, segédtitkár, Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság: „A projekt magában foglalja a webportált, a leendő rendezvényeket, valamint a két város kulturális örökségét, amelyeket a rendezvényeken keresztül ismerhetnek meg. A projekt által a két város egymást megfigyelve felismerheti azokat a dolgokat, amelyek közösek, de ugyanakkor a különbségeket is, amelyek specifikussá teszik őket és így kiegészíthetik is egymás kulturális örökségét.”

A projekt során felmérik a két városban és a környékükön található történelmi-kulturális örökséget, majd ezeket egy fotódokumentációt is tartalmazó kategorizált adatbázisba gyűjtik. A projekt összértéke megközelítőleg 125 ezer euró. Ebből mintegy 100 000 eurót az Európai Unió biztosított.

IPA-projekt
Újvidék
Szeged

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.