Ugrás a tartalomra

Interetno: A ráadásnapon is tömeg volt Szabadka főterén (videó)

2016.08.28
08:46
Bár a világ már hazautazott, az Interetno fesztivál ráadásnapján, szombaton is nyüzsgés volt Szabadka központjában
Bár a világ már hazautazott, az Interetno fesztivál ráadásnapján, szombaton is nyüzsgés volt Szabadka központjában. Gyermekprogramok és a Faust zenekar koncertje várta a látogatókat. Idén egy ráadásnapot is szerveztek Szabadka legnagyobb fesztiváljára. A Holle anyó történetét a legkisebbek az Aranykapu játszóházban nézhették meg. Nyitva tartott a kézműves vásár, a borutca és a gasztrofalu is. Rumenyákovity Szilvia, szervező: „Idén nagyobb volt a fesztivál, két színpadon is folytak a programok. Úgy gondoljuk, hogy ezt a jövőben is megtartjuk, a koncertek tehát az egyik, a táncpanoráma a másik színpadon ment. Sokkal nagyobb volt az idei kirakodóvásár, idén százhárom kirakodó van jelen a fesztiválon.”



A világzenei kis színpadon este a vajdasági Faust zenekar ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A zenekar 1990-ben alakult. Számos sikeres fellépést tudhat maga mögött, amivel a kultuszzenekar státust is kiérdemelte magának Szerbiában és Magyarországon egyaránt. Cindrity Tibor, alapító tag, énekes, Faust: „Sokkal többet játszottunk Magyarországon és sokkal több anyagot adtunk ki ott, mint itt nálunk Szerbiában és sokkal többen ismernek is bennünket.” A szervezők elmondták, bár az Interetno minden évben területileg és kínálatában is bővül, ennek ellenére az idén is szűknek bizonyult.
Szabadka
Interetno fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.