Ugrás a tartalomra

Ismert magyar dalok csendültek fel a Líra Popfesztiválon

2023.07.08
12:18
2023.07.08
16:23
Forrás
Pannon RTV
Szentmihályi, tordai, törökbecsei, törzsudvarnoki, nagybecskereki és muzslyai fiatal zenészek léptek fel péntek este a bánáti Muzslyán megtartott, XV. Líra Popfesztiválon. A rendezvényt a Muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete szervezte.

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület színháztermében a fiatal zenészek ezúttal is közismert - magyar nyelvű - dalokkal léptek fel, két korcsoportban.

Hallai Diana, zsűritag: „Nehéz dolgunk volt. Örülünk valójában, hogy ekkora számban is megjelentek a résztvevők. Gratulálunk Erős Lillának, aki Törökbecséről érkezett, 13 éves, ő nyerte meg a tini kategória első helyét és Gúth Emíliának, aki Törzsudvarnokról érkezett, 22 éves és ő lett az ifjúsági kategória első helyezettje. Valamint a közönség-díjas a muzslyai Kocsis Tesza, aki 13 éves.”

A tini kategóriában hat, az ifjúsági korcsoportban pedig három fellépő volt. Ezek nem nagy számok, tekintettel arra, hogy Muzslya mindig az énekeseiről és a zenészeiről volt híres. A szervezők ezért arra biztatnak minden fiatalt, hogy bátran lépjenek színpadra.

Molnár Gábor, elnök, Muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete: „Szeretnénk mi is segíteni azokat, akik szeretnének versenyszerűen énekelni. Tanulhatnak is itt elég sokat, illetve, hogyha szeretnék, akkor tudunk nekik segíteni is a továbbiakban. Így hát várunk mindenkit szeretettel, aki idén nem tudott eljönni, de hall a Líra Popfesztivál felől.”

A törökbecsei Erős Lilla kétszer is színpadra lépett: a tavalyi fesztivál győzteseként, illetve a zsűri idei díjazottjaként. Ha csak teheti, lányzenekarával énekel vagy néptáncra jár.

„Nagyon szeretek énekelni. Azért is jöttem erre a versenyre. És nagyon élvezem, mikor kiállok a színpadra, mert nekem ez egy nyugtató dolog. És ilyenkor mindig boldog vagyok.”

Az ifjúsági korcsoport győztese a törzsudvarnoki Gúth Emília, akit már jól ismer a bánáti közönség. Ezúttal Rúzsa Magdolna Nekem Nem szabad című dalával lépett fel.

Gúth Emília, Törzsudvarnok: „Többször vettem részt versenyeken, többször értem el helyezéseket és ma elértem az első helyet, ami számomra még egy utat nyitott és így büszke vagyok magamra.”

A közönség kedvence ezúttal Kocsis Tesza volt, aki bevallása szerint énekesnő szeretne lenni.

„Itt a Lírán másodszor vagyok. Szeretek énekelni. Szokott lámpalázam lenni, amikor kiállok a színpadra. Az első versenyemen lámpalázam volt.”

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács és a tartományi oktatási titkárság is támogatta.

Líra Popfesztivál
Muzslya
Muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.