Ugrás a tartalomra

Janó Blanka első önálló tárlata (videó)

2016.06.11
11:24
Megnyílt Janó Blanka első önálló festménykiállítása a szabadkai Szabadegyetemen
Megnyílt Janó Blanka első önálló festménykiállítása a szabadkai Szabadegyetemen. A tárlat vasárnapig tekinthető meg. A 18 éves gimnazista évek óta fest. Első kiállításán az elmúlt egy év alkotásait helyezte ki portrék és érzelmek témában. Az alkotó szerint az emberek arcában és tekintetében sokkal több mondanivaló van, mint egy csendéletben. A nagy formátumú olajfestményeken ismerősöket és híres embereket vitt vászonra.



Janó Blanka, alkotó: „Léteznek. Ismert embereket is festek, megnézem, hogy felismerhetőek-e azon, amit csinálok, az emberek rájönnek-e, hogy ki vagy sem. Készítek az ismerőseimről, barátaimról, akik nekem szívesen modellkednek, azokat is lefestem.”

Most

16:43, Frissítve: 16:57

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.