Ugrás a tartalomra

János vitéz a zentai általános iskolákban (videó)

2017.03.18
14:28
Pénteken fejeződött be Krnács Erika és Zsoldos Ervin verséneklő turnéja
Pénteken fejeződött be Krnács Erika és Zsoldos Ervin verséneklő turnéja. A művészek Petőfi Sándor: János vitéz című elbeszélő költeményével járták be a zentai község 5 általános iskoláját. Az előadássorozat március 15-e alkalmából jött létre, célja pedig a fiatalok tanítása és szórakoztatása. A kötelező olvasmány egy újfajta átadása már 1990-ben megfogalmazódott Krnács Erika fejében, azonban akkor Bakos Árpáddal látogatták az iskolákat. krnacs erika janos vitez Krnács Erika, előadóművész: „Mondhatom, hogy semmi változás nem történt, mert a gyerekek gyerekek maradtak, és a csodát szeretik, és akármennyire is az elektronika világában élnek, amikor az ember odaáll eléjük, és elkezd mesélni, akkor van hozzá egy kis zene is, ugyanis Huzella Péter zenéjét Zsoldos Ervin tovább gondolta, és gazdagítottuk effektusokkal is a műsort. Én úgy érzem, hogy nyitott fülekre talált.”



Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.