Ugrás a tartalomra

Jézusról forgat filmet Martin Scorsese

2024.01.09
14:50
Forrás
MTI
Az Oscar-díjas rendező a Los Angeles Timesban hétfőn megjelent interjújában beszélt az új filmről.

Mint mondta: még idén leforgatja a produkciót, amit csak 80 percesre tervez. Az amerikai filmrendező a forgatókönyvet Shusaku Endo Jézus élete című könyve nyomán írta - számolt be róla a The Hollywood Reporter. A forgatókönyvön Scorsese a filmkritikus, rendező Kent Jonesszal együtt dolgozott.

Scorsese már tavaly májusban azt nyilatkozta a La Civilta Cattolica folyóiratnak, hogy a pápának a művészekhez szóló felhívására ő azzal válaszolt, amihez ért, kitalálta és megírta egy film forgatókönyvét Jézusról. A film főként napjainkban játszódik majd és Jézus legfontosabb tanításainak lényegével foglalkozik, egy konkrét vallási doktrína helyett. A 81 éves rendező hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a vallásról gondolkodjunk és beszéljünk, mert az hatással lehet arra, ahogy az életünket éljük.

Martin Scorsese
film
Jézus

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.