Ugrás a tartalomra

Jó hangulatban zárult az Interetno Fesztivál

2018.08.27
11:54
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Véget ért vasárnap este az Interetno Fesztivál Szabadkán. Az esős időjárás miatt végül a szervezőknek meg kellett változtatniuk a programok menetét.

A kedvezőtlen időjárás miatt a XVII. Interetno Fesztivál záróceremóniáját végül a Népkör MMK székházában tartották meg. Természetesen ezen az estén is fergeteges hangulat volt.

Az esős idő ellenére is telt ház volt a Népkör épületében. Az este folyamán a résztvevő országok színpadra álltak egy-egy záróprodukcióval.

A mexikói együttes visszatérő vendégei az Interetno Fesztiválnak. Rolando Perescoral, a mexikói csoport vezetője: „Nagyon nagy öröm, hogy újra itt lehetünk Szabadkán. Jó látni, hogy a fesztivál még nagyobb lett a korábbiakhoz képest, mindennel tökéletesen elégedettek vagyunk. Számunkra megtiszteltetés, amikor itt lehetünk. A jövőben is bizakodunk abban, hogy még egyszer visszatérhetünk ide.”

Sikeres fesztiválként értékelte Bodrogi Béla fesztiváligazgató, a Népkör MMK főtitkára a XVII. Interetno Fesztivált és már a 2019-es esemény szervezésén gondolkoznak. 

Bodrogi Béla, főtitkár, Népkör MMK: „Újból és újból mindig erőre lelünk és tudjuk fejleszteni évről-évre az Interetno Fesztivált. Fontosnak tartom azt is, hogy nagyon nagy volt a látogatottság. Megközelítette az 5-6 évvel ezelőtti látogatottságot, az 5-6 ezres létszámot esténként, úgyhogy ez is egy nagyon pozitív momentum és ez új erőt ad nekünk, hogy a jövő évre, amikor nagykorúak leszünk, hogy akkor még egy nagyobb valamit tudjunk mutatni, dobbantani - ahogy szokták mondani.”

Az idei fesztiválon is több tucat önkéntes segített a szervezés sikeres lebonyolításában.

Szabadka
interetno
Bodrogi Béla

Most

14:43, Frissítve: 14:50

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.