Ugrás a tartalomra

Jövő novemberben indul az adás a Vajdasági RTV új épületéből

2018.11.05
14:38
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok jó ütemben haladnak, az építkezés első szakasza a végéhez közeledik, de már biztosítottak az anyagiak a második szakasz kivitelezéséhez – mondták az illetékesek.

A Vajdasági RTV új épületének harmadik emeletén folynak a munkálatok Újvidéken. A tervek szerint a jövő év novemberében kezdődik a többnyelvű tájékoztatás – mondta Miodrag Koprivica, a VRTV vezérigazgatója az építkezésen tett látogatás során. „A harmadik emeleten megtekintettük a központi szerkesztőséget. Ebben 14 nyelven folyik majd a tájékoztatás. Sikerült a lehető legjobb feltételeket megteremtenünk a dolgozóknak. Most nehéz és lehetetlen körülmények között dolgozunk.”

A VRTV épületére szánt beruházás összértéke valamivel több mint 44 millió euró. A TV vezérigazgatója és a szabadkai székhelyű kivitelező igazgatója most az építkezés második szakaszára írt alá szerződést. Ezen jelen volt Vladan Vukosavljević, szerb tájékoztatási miniszter is: „Ez egy új lehetőség, hogy nagy előrelépések történjenek a tájékoztatásban, a műsorkészítésben és más tartalmakban, amiket egy ilyen fontos médiaház készít.”

Igor Mirovic, tartományi kormányelnök megítélése szerint a munkálatok jó ütemben haladnak: „Ez egy nagyra törő terv, de a kivitelezés minden résztvevője meggyőzött arról, hogy a szerződésben foglalt teendőket teljesítik, és így a tervezett időben be is fejeződnek a munkálatok.”

Az RTV berendezésének, valamint a stúdiók felszerelésének a beszerzésére rövid időn belül írják ki a közbeszerzést – hangzott el az eseményen.

Vajdasági RTV
Igor Mirović
Miodrag Koprivica

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.