Ugrás a tartalomra

A József Attila-díjas Kollár Árpád verseskötetét mutatták be Szabadkán (videó)

2017.03.15
13:47
Író-olvasó találkozót szervezett a Szabadkai Városi Könyvtár, amelyen bemutatták Kollár Árpád Milyen madár című verseskötetét
Író-olvasó találkozót szervezett a Szabadkai Városi Könyvtár, amelyen bemutatták Kollár Árpád Milyen madár című verseskötetét. Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg. Kollár Árpád egyike azon vajdasági díjazottaknak, akik az idei március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elismerést vehettek át Balog Zoltántól, a magyar emberi erőforrások miniszterétől kedden a Pesti Vigadóban. A fiatal, zentai születésű, jelenleg Magyarországon élő költő, műfordító, irodalomszervező József Attila-díjban részesült. Rajta kívül a díjazottak között van még három másik vajdasági művész is: G. Erdélyi Hermina, a Szabadkai Népszínház színművésze Jászai Mari-díjat, Verebes György festőművész, a Szolnoki Művészeti Egyesület művészeti vezetője Munkácsy Mihály-díjat, Lovas Ildikó író pedig szintén József Attila-díjat vehetett át. kollar arpad konyvtar 4 Kollár Árpád, József Attila-díjas költő: „Egész egyszerűen jó érzés az, ha elismerik az ember munkásságát és nagyon sok munka van a díj mögött. Gyermekirodalmi munkásságom egyrészt, másrészt a műfordítói munkásságom, legalábbis a hivatalos elismerés szerint, harmadrészt pedig az irodalomszervezői munkásságomat is elismerték ezzel. Én igazából nagyon örülök neki és ez a legfontosabb a számomra a díj kapcsán.”      



kollar arpad konyvtar 1 kollar arpad konyvtar 2

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.