Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Jubilál a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

2023.09.18
10:20
2023.09.18
16:09
Forrás
Pannon RTV
A Régi mese című cseh előadással nyitották meg a 30. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált Szabadkán. A szemle hat napja alatt összesen 14 gyerekeknek készült produkciót mutatnak be Európából és Ázsiából. A fesztivál pénteken zárul.

Jubilál a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, idén rendezik meg ugyanis 30. alkalommal. Színes program várja a legkisebbeket, és ami fontos: mindenhova ingyenes a belépés.

Benépesült a szabadkai Gyermekszínház nézőtere a fesztivál vasárnap esti megnyitójára.

Stevan Bakić, a város polgármestere kiemelte, ez a szemle a város brandje, amelyre büszkék vagyunk.

„A fesztivál gyönyörű előadásai óriási lehetőséget teremtenek a gyerekeink számára, hogy a kreativitásukat, a képzelőerejüket átültessék a művészetbe.”

Dragana Milošević vajdasági művelődési titkár arról beszélt, hogy milyen jelentős jubileum a 30 év, különösen, ha az áldozatos, kitartó és folyamatos munkára gondolunk, amelyet a gyerekeinkért végzünk.

„Idén lehetőségünk van vendégül látni ezen a fesztiválon 14 színházat 12 országból. Ez arról a tényről tanúskodik, hogy mennyire fontos ez a fesztivál.”

Életművéért Kis herceg-díjat vett át a megnyitón a szarajevói születésű Amela Vučenović és a ljubljanai Jelena Sitar, a bolgár Bonjo Andrejev Lungov pedig később kapja meg az elismerést.

Idén adták át első alkalommal az Oton Tomanić-díjat, amelyet a gyermek- és ifjúsági színház területén dolgozó szaktekintélynek ítélnek oda a színházi gondolkodása elismeréseként. Az első ilyen díjazott dr. Zoran Đerić.

Régi mese
Szabadka
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
gyermekszínház
Zoran Đerić
Stevan Bakić
Dragana Milošević

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.