Ugrás a tartalomra

Junior Príma díjat kapott Koós Dezső, adai bőrművész

2023.10.28
11:23
2023.10.28
11:35
Forrás
zala.frisshirek.hu
Pénteken tizenharmadik alkalommal adta át a Docler cégcsoport a Junior Prima Díjat Népművészet és közművelődés kategóriában. A tíz díjazott fejenként 2 millió forintban is részesült, amelyből az eddigi szakmai munkájukat tudják továbbépíteni.

Az idei díjazottak népművészet és közművelődés kategóriában Bozzay Klára, Demjén Dorottya, Gazsi László Márk, Hódi Fruzsina, Husvét Dániel, Kuklis Zoltán, Marton Károly, Mery Rebeka és Koós Dezső.

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport a színház- és filmművészet, a Docler Holding pedig a népművészet terén támogatja a fiatal tehetségeket.

Díjat kapott:
1. Bozzay Klára – néprajzos, népi bőrműves, kártyaszövő
2. Demjén Dorottya – nemezműves
3. Gazsi László Márk – néptáncos előadóművész, táncpedagógus
4. Hódi Fruzsina – népi énekes, énektanár
5. Horváth Bálint – népzenész, népi tamburás
6. Husvét Dániel – néptáncos előadóművész
7. Koós Dezső – népi bőrműves
8. Kuklis Zoltán – népzenész, népi hegedűs
9. Marton Károly – nemez- és szűrkészítő
10. Mery Rebeka – népi énekes, előadóművész

Az adai bőrművésszel a Pannon Televízió munkatársai több ízben beszélgettek művészetéről. Ezeket a műsorokat visszanézhetik a Pannon RTV honlapján, vagy YouTube csatornánkon.

Junior Prima Díj
Koós Dezső

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.