Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kaddis a meg nem született gyermekért

2019-10-17
16:31
2020-04-26
13:09
Forrás
Pannon RTV
A Kaddis a meg nem született gyermekért című regény színpadi változatát Lukács Sándor tolmácsolásában láthatja a közönség.

Kertész Imre Nobel-díjas magyar író születésének 90. évfordulójára emlékezve Szabadkán ma 20 órától a Kosztolányi Dezső Színházban bemutatják a budapesti Vígszínház egyik sikerprodukcióját a szabadkai VM4K szervezésében. 

A Kaddis a meg nem született gyermekért című regény színpadi változatát Lukács Sándor tolmácsolásában láthatja a közönség. A Kossuth-díjas művész exkluzív interjút adott a Pannon RTV-nek. Egyebek mellett arról is beszélt, hogy barátok voltak Kertész Imrével.

Lukács Sándor, Kossuth-díjas színművész, Magyarország: „Az elsődleges cél, hogy amit az író megírt, azt a lehető legtökéletesebben, a képességemhez, tehetségemhez mérten nagy pontossággal tükrözzem és adjam vissza. Ugyanakkor ezt csak akkor tudom megtenni, ha egy kicsit magamra is húzom. Magyarul az író, testi, lelki, fizikai helyzetébe is behelyezkedem.”

VM4K
Szabadka
Kaddis a meg nem született gyermekért
Lukács Sándor
Kertész Imre
Kosztolányi Dezső Színház

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.