Ugrás a tartalomra

A Kalamáris Bácskossuthfalván járt (videó)

2017.02.06
15:59
Vajdaság településeit járja a Pannon Televízió Kalamáris című műsorának stábja
Vajdaság településeit járja a Pannon Televízió Kalamáris című műsorának stábja. A naponta képernyőre kerülő műsorban magyar kisdiákok mutatkoznak be versekkel és prózával. A Kalamáris ma a bácskossuthfalvi általános iskolában járt, ahol több mint húszan szavalták el kedvenc versüket. Izgatott gyerekek, kamerák, reflektorok. Bíborka és Zalán már egyszer szerepelt a műsorban, karácsonykor az iskolában közösen is megnézték a szavalatokat. Bacskossuthfalva kalamaris-S Sötét Bíborka: „Nagyon jó volt fellépni, és nagyon jó, hogy újra láthatom magamat a tévében.” Tóth Zalán: „Nekem nagyon jó volt visszanézni magunkat, és ez a vers, amit szavaltam, a Mi leszek, ha nagy leszek, Juhász Magda verse volt.” Társaik sikerén felbuzdulva egyre többen kaptak kedvet a szerepléshez a Kalamárisban, legyőzve a lámpalázat. Borsódi Merien: „Én először szavalok, azért jelentkeztem, mert nagyon szeretek szavalni és nagyon tetszenek a versek is.” kalamaris bacskossuthfalva A felkészítő tanárok szerint a Pannon Televízió műsora egyre több kisdiákot ösztönöz a magyar irodalom megismerésére. Jónás Tünde, magyartanár, Bácskossuthfalva: „Itt nem csak a profi szavalók, az úgymond profi szavalók, akikkel szavalóversenyekre járunk, hanem bárki kipróbálhatja magát, és hihetetlen volt látni, hogy már másnapra megtanulták a verseket, és óriási élvezettel, úgyhogy számunkra ez mindenképp egy nagy öröm, hogy ebben részt vehetünk.” A Kalamáris az első ilyen jellegű műsor Vajdaságban magyar nyelven, amely mindennap jelentkezik. „Radaković Huszta Orsolya, a Kalamáris szerkesztője: „Több helyszínen voltunk már, legmesszebb azt hiszem, hogy Óbecsére kerültünk eddig, de nagyon bízunk benne, hogy az elkövetkező időszakban majd bejárhatjuk egész Vajdaságot.” A Kalamárisban szereplőknek ajándékkal is kedveskedik a Pannon Televízió.



A Kalamáris minden nap 18 óra 55 perctől látható. A már levetített részek a Pannon RTV internetes oldalán, valamint a Kalamáris Facebook-oldalán is megtekinthetők. A műsor szerkesztői folyamatosan várják az érdeklődők jelentkezését a Pannon Televízió email-címén, az office@pannonrtv.com-on, vagy a 024/621-401-telefonszámon.
Pannon RTV
vers
szavalók
tévéműsor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.