Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A karácsonyi készülődés jegyében zajlott a Juhász-táncház

2022.12.15
15:07
2022.12.15
15:13
Forrás
Pannon RTV
Az gyerekek karácsonyi dalokat énekeltek, majd a szüleikkel együtt csallóközi polgári táncokat, majd pedig moldvai körtáncokat tanulhattak Szakács Tamás és Szakál Nikoletta oktatóktól.

A karácsonyi készülődés jegyében zajlott a Juhász zenekar decemberi táncháza a szabadkai VM4K-ban.

Az ifjúsági táncházban a szabadkai, horgosi, adai, hajdújárási és bácsfeketehegyi fiatalok bukovinai, széki és vajdaszentiványi táncokat tanultak, illetve mezőségi és szászcsávási dalokat énekeltek.

A talpalávalót a szabadkai Juhász zenekar biztosította. A havi rendszerességgel megrendezett táncházakat a magyarországi Csoóri Sándor Alap támogatja. A következő ilyen rendezvény január végén várható a VM4K-ban.

A szünetben mézeskaláccsal, teával és forral borral kínálták a részvevő családokat.

Juhász zenekar
táncház

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.