Ugrás a tartalomra

Karlsson kalandjai a Szabadkai Gyermekszínházban

2018.02.01
07:29
2018.02.01
15:57
Forrás
Pannon RTV
Szerda este mutatták be a Karlsson kalandjai című bábelőadást Szabadkán. A színtársulat Astrid Lindgren svéd írónó Karcsi a háztetőn című darabja alapján vitte színpadra Vesselin Boidev rendezésével.

Brise-Brase-Bruse-Brum! Csigalom, nyugavér! és hasonló érdekes szójátékokkal tarkították a Karlsson kalandjai előadást. A darabban idősek, fiatalabbak egyaránt önfeledten játszanak, párnacsatáznak, vonatoznak. Természetesen mindezt bábokkal és mögöttes tartalommal.

Szloboda Budanov Márta, színész, Szabadkai Gyermekszínház: „Igazából Karlsson egy metaforája a gyermekszabadságnak, a szabad léleknek, a játék csodájának, amit vehetünk úgy, hogy a kisgyerek kitalálja, mert magányos, vehetünk úgy is, hogy egy létező figura. Azt sem dönthetjük el, hogy Karlsson egy gyermek-e vagy egy idős bácsika, tehát egy ilyen kortalan és nemtelen lény, aki segít nemcsak a gyermekeknek, hanem a körülötte lévő felnőtteknek is, akik beleszürkültek a hétköznapokba.”

A színészek több személyiséget is megjelenítenek a színpadon. Kocsis Endre egyben apuka, nagybácsi és betörő is.
Kocsis Endre, színész, Szabadkai Gyermekszínház: „El kell választani a figurákat. Ez egy jó kihívás egyébként, és élvezni szoktuk, amikor több személyiséget tudunk egy előadáson belül eljátszani.”

Gyerekeknek nem is olyan egyszerű játszani. Valami érdekeset, figyelemfelkeltőt, de divatos előadással kell előállni - mesélte a Szabadkai Gyermekszínház igazgatója.
Árokszállási Sz. Márta, igazgató, Szabadkai Gyermekszínház: „Mi választunk rendezőket, akivel szeretünk dolgozni. Nagyon tiszteljük azt, hogy a rendezők mit szeretnének színpadra vinni, azért mert ők mégis ebben a világban élnek, sok mindent látnak, utaznak, tudják, hogy mi az, amit a gyermekek szeretnek. A magyarországi és a bolgár rendezőkben különösen megbízunk. Szóval az, ami most trend, amit szeretnek a gyerekek, azért mert a gyermekek ma mégis egy kicsit másmilyenek mint, amilyenek voltak a mi korunkban.”

Karllson kalandjait szombaton is láthatják a gyermekek, de újabb előadással is készül a Szabadkai Gyermekszínház, mint a Tom Sawyer vagy a Szépség és a Szörnyeteg.

Szabadkai Gyermekszínház

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.