Ugrás a tartalomra

Kárpát-medencei diákok Művészeti Találkozója

2023.11.25
18:32
2023.11.25
19:58
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medencei diákok Művészeti Találkozójának idén a kishegyesi Petőfi Sándor Közösségi - és Magyar Művelődési Központ adott otthont.

A találkozó a színházi műhely szervezésében valósult meg. A pályaművek a Kárpát-medence összes térségéből érkeztek.

Jónás Gabriella, zsűritag: „Nagyon sok kategóriában képzőművészet, amelynek több alkategóriája is van. De tánc, ének, szóló muzsika, vers írás és novella írás. Ugyanakkor vers és prózamondás, filmek és színházi előadások. Tehát nagyon széles ez a kör, amivel foglalkoztak a diákok és az őket felkészítő tanárok ebben az évben. Öröm, hogy ebben az évben már 291 pályamunka érkezett. Ezek nagyon értékes alkotások.”

Kárpát-medencei Diákok Művészeti Találkozója
Kishegyes
Jónás Gabriella

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.