Ugrás a tartalomra

Kedden kezdődik a 71. Cannes-i Filmfesztivál

2018.05.07
16:20
2024.03.19
08:39
Az Arany Pálmáért 21 alkotás versenyez. A szemle idén a kortárs társadalmi problémákra, mindenekelőtt a nők helyzetére koncentrál. Ezzel foglalkozik a magyar versenyfilm is.

Szilágyi Zsófia első játékfilmje, az Egy nap szerdán kerül bemutatásra a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos szekcióban.

A 70 ezer lakosú francia tengerparti kisváros lakossága a fesztivál 12 napjára megtriplázódik. A biztonságról a francia csendőrség gondoskodik, földön, vízen és levegőben is lesznek egységeik. A fesztiválpalota környékén 580 térfigyelő kamera működik és önkéntes megfigyelők is folyamatosan elvegyülnek a hömpölygő tömegben. Ha bármi gyanúsat észlelnek, riasztják a rendőrséget.

Cannes
filmfesztivál
Arany Pálma

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.